Pozor, v Ústeckém kraji byla vyhlášena smogová situace
Ilustrační foto
Děčín

Ústecký kraj - Ekologické centrum upozornilo v úterý odpoledne na vyhlášení smogové situace pro území Ústeckého kraje. Mohou za to vysoké koncentrace troposférického ozonu.

Smogová situace nastala před třetí hodinou odpolední. Na některých stanicích reprezentativních pro uvedené území došlo podle ekocentra u troposférického ozonu k překročení informativní prahové hodnoty 180 mikrogramů/m3. Pokles koncentrace troposférického ozonu pod informativní prahovou hodnotu 180 mikrogramů/m3 se předpokládá nejpozději dnes ve 20 hodin.

Překročení informativní prahové hodnoty a trvání smogové situace se ve středu nepředpokládá.

Informace pro veřejnost: Co dělat

Osobám s chronickými dýchacími potížemi, starším lidem a malým dětem se doporučuje zdržet se při pobytu pod širým nebem v odpoledních hodinách zvýšené fyzické zátěže, spojené se zvýšenou frekvencí dýchání. U dospělých osob bez zdravotních potíží nejsou nutná žádná omezení.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru