Krajská zdravotní má novou kolektivní smlouvu. Garantuje růst mezd v nemocnicích a víc benefitů
Ilustrační foto
Děčín

Ústí nad Labem - Krajská zdravotní uzavřela novou kolektivní smlouvu se všemi jedenácti odborovými organizacemi, které ve společnosti působí. Dokument je platný od 1. července letošního roku do 30. června 2019. Nová kolektivní smlouva navazuje na dodatek předešlé kolektivní smlouvy, který obsahuje letošní navýšení mzdových tarifů o deset procent.

"Snahou současného představenstva Krajské zdravotní je i nadále naplňovat požadavky zaměstnanců a zvyšovat příjmy, tak aby byl udržen sociální smír mezi vedením společnosti a odboráři. Již dnes jsme v odměňování lékařů v rámci České republiky na prvním místě a u zdravotních sester je Krajská zdravotní do třetího místa. Děkuji všem předsedům odborových organizací za vstřícný přístup k vedení naší společnosti a jejich prostřednictvím i všem členům odborových organizací," uvedl Jiří Novák, předseda představenstva Krajské zdravotní.

"Podstatné je, že došlo se všemi jedenácti odborovými organizacemi působícími v Krajské zdravotní k dohodě při kolektivních vyjednáváních. Smlouva, kterou jsme stvrdili podpisem, je důstojným vyvrcholením korektního sociálního dialogu. Oceňuji garanci mzdových nárůstů, včetně kvalifikačních časových automatů. Krajská zdravotní je první nestátní zdravotnickou společností, která navýšení o deset procent provedla. Zároveň představenstvo Krajské zdravotní přislíbilo, pakliže dojde k navýšení tarifní části úhradové vyhlášky, vstřícnost i k dalšímu navýšení mezd. V neposlední řadě došlo k nárůstu sociálních nákladů o zhruba šest milionů korun," dodal Petr Fiala, generální ředitel Krajské zdravotní.


  • Krajská zdravotní provozuje pět největších nemocnic v Ústeckém kraji v Ústí nad Labem, Děčíně, Teplicích, Mostě a Chomutově.

Pavel Velký, předseda základní odborové organizace II. Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, za odborové organizace uvedl, že děkuje vedení a představenstvu Krajské zdravotní za vstřícnost při vyjednávání o nové kolektivní smlouvě. "Korektní vztahy mezi managementem společnosti, odborovými organizacemi a samotnými zaměstnanci jsou důležité právě v těchto chvílích, kdy nejen Krajská zdravotní, ale celá Česká republika bojuje s nedostatkem zdravotnického personálu. Chtěl bych poděkovat celému vedení společnosti za to, jakým způsobem přistupuje k nám zaměstnancům," dodal Pavel Veliký.

Nová kolektivní smlouva, opět s dvouletou platností, přináší pro zaměstnance Krajské zdravotní stabilitu pracovních a sociálních podmínek a s účinností od 1. 1. 2018 také rozšíření některých stávajících zaměstnaneckých benefitů. Celkový objem sociálních nákladů vynakládaných ročně zaměstnavatelem se zvýší o 20 % na částku 39,6 milionu Kč. V tomto navýšení se odráží například zvýšení hodnoty daru za odběry krve a krevní plazmy, zvýšení celkové částky určené na sport a kulturu, zvýšení základní hodnoty daru poskytovaného při výročích trvání pracovního poměru a také vyšší hodnota daru při odchodu do důchodu u zaměstnanců, kterým trval pracovní poměr u zaměstnavatele 25 a více let. Zaměstnanci oblíbený příspěvek na rekreaci bude v případě jeho nevyčerpání zaměstnancem v daném roce převáděn do roku následujícího, tedy pokud zaměstnanec nevyužije příspěvek v roce 2018, je převeden k čerpání do roku 2019 a částky se za dva roky sčítají, minimální požadované trvání rekreace pro poskytnutí příspěvku se sníží na třídenní pobyt.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru