V Krásné Lípě a České Kamenici startuje cyklistický závod Peklo Severu
Ilustrační foto
Co se chystá

Česká Kamenice, Krásná Lípa - Dne 23. dubna se v České Kamenici opět postaví na startovní čáru silniční cyklisté. Po dlouhých 26 letech uspořádá Cyklistický Klub 1967 Česká Kamenice závod v silniční cyklistice.

Proč po tak dlouhé době? V minulosti místní oddíl cyklistiky pořádal silniční kritérium na okruhu v centru města. Z důvodu předláždění náměstí nebylo nadále možné na stejném okruhu závod pořádat (nebezpečný nájezd na náměstí Míru z Nerudovy ulice). Poslední závod na silničních kolech se tak v České Kamenici uskutečnil v roce 1997.

V této době také probíhal boom horské cyklistiky, kdy  na chuť horským kolům přišli i organizátoři a díky tomu se od roku 1999 začala psát historie závodů horských kol a o rok déle historie seriálu PEKLO SEVERU.

V loňském roce byli organizátoři osloveni pořadatelským týmem známého ženského etapového závodu z Krásné Lípy s názvem Tour de Feminine, aby spolu s nimi v průběhu jednoho víkendu uspořádali dvojzávod Českého poháru v silniční cyklistice. Důvodem bylo především pozvednutí úrovně těchto závodů, což si česká cyklistika jistě zaslouží. Cítili se poctěni a tuto výzvu přijali. Můžou tedy oznámit vznik nové série PEKLO SEVERU ROAD.

A co se vlastně bude dít? V dopoledních hodinách se v 10:00 hodin na start postaví amatéři a ve 13:00 hodin odstartuje závod ŠKODA CUP – Český pohár v silniční cyklistice kategorií ELITE, U23 a vybraných juniorů. V sobotu 22. dubna se vše odehraje v Krásné Lípě a 23. dubna se přesune vše k nám do České Kamenice. Po oba dny je stejný časový plán závodů.

V centru města se chystá doprovodný program, o kterém budeme ještě informovat. Již teď ale můžeme slíbit závod kolem kašny pro nejmenší.

Věříme, že si sportovní nadšenci nenechají tuto podívanou ujít a najdou cestu na startovní čáru jako závodníci či jako fanoušci k trase závodu.

Více informací se o závodech dočtete na www.pekloseveru.cz 

Autor: Roman Horký, CK 1967 Česká Kamenice

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru