Tyršův Děčín začíná v pátek! Na co všechno se můžete těšit?
Ilustrační foto
Co se chystá

Děčín - Tradiční akce připomínající výročí narození děčínského rodáka Miroslava Tyrše Tyršův Děčín se koná i v letošním roce. Uskuteční se od pátku 17. do neděle 19. září. Ani tentokrát nebude chybět sport, kultura nebo soutěže.

PÁTEK 17.9.

Sokol Raptor - závod družstev ZŠ

SOBOTA 18.9.

Tyršfest 2021

  • 12:30 The Remedy
  • 13:55 A New Chapter
  • 15:40 Vomiště
  • 17:25 Lenka Filipová
  • 19:10 Majk Spirit
  • 20:55 Visací zámek

Adrenalin Challenge

NEDĚLE 19.9.

  • 10:00 Pietní akt u sochy Dr. M. Tyrše
  • 11:30 Slavnostní pochod na zámek
  • 14:00 - a 17:00 Sportovní odpoledne na Mariánské louce
  • 13:30 - 17:30 Tyršova stezka - pořádá ZŠ Dr. Miroslava Tyrše

Rogalo DC 2021

  • 15:00 U-style - kapela, kterou v Děčíně zřejmě nemusíme vůbec představovat. Pěvecké duo Stáňa a Frank mají kolem sebe šikovné muzikanty a šestičlenná skupina má plný a profesionální zvuk. Jejich vystoupení nikdy nezklame a vždy přitáhne do hlediště velkou řádku příznivců. Country-rock.
  • 16:00 Šoulet - na stránkách této vynikající a svěží kapely najdete následující text : "Šoulet, toť zběsilá konfrontace blazeovaně umanuté klasické hudby s nejhorší tradicí české dechovky, mísící se s vulgaritou a hrubostí toho nejzkaženějšího punku odlehčeného trampským sentimentem. To vše Šoulet interpretuje prostřednictvím nevýrazných a naprosto zaměnitelných nástrojů hoboje a fagotu, za pomoci arytmických bicích nástrojů, strojově nepřesné tuby, bezkrevného a neslyšného ukulele a jen obtížně snesitelného kvílení houslí. Dohromady tak vzniká zcela tuctový styl zvaný polka-punk." Za sebe mohu říci jen to, že když jsem měl jednou možnost nechat si zahrát v rádiu jednu skladbu, vybral jsem si jednu od Šouletu. CD jsem si musel přinést vlastní...
  • 17:00 Gaia Mesiah - rocková legenda s energeticky maxi výživnou hlavní zpěvačkou Markou Rybin v čele. Tři ženy a jeden baskytarista (Josh Stewart) jedou na pódiu opravdu nadoraz. Bicí - Misha Moravcova, Katka "Morella" Pelisková - kytara. Typické přísné kytarové rify, ostré bicí a občasný metalový chraplák jsou poznávacím znamením kapely stejně jako pódiová živelnost. Kapelu založily spoluhráčky ze skupiny Panika Misha s Morellou v r. 2000. O rok později se k nim přidala Marka a Josh. Fakticky se kapela v r. 2008 v tomto složení rozpadla odchodem zpěvačky Marky. Po pokusu o reinkarnaci v r. 2009 se zpěvákem Viktorem Dykem a novým baskytaristou Jirkou Tille (Kurtyzány z 25. Avenue) se kapela opět rozpadá v r. 2011. V r. 2016 se opět dává dohromady v sestavě s Markou a z Austrálie přiletěl i Josh. Po původně plánovaných třech koncertech kapela nakonec odehrála koncertů deset a domluvila se na spolupráci i do budoucna.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru