Jezero Most se připravuje na první letní sezonu. Jaké tam budou novinky?
Ilustrační foto
Co se chystá

Most - Jezero Most. Od loňského září, kdy bylo oficiálně otevřeno pro veřejnost, se těší mimořádnému zájmu návštěvníků. Kromě otužilců, kteří si chodí zaplavat do jezera pravidelně, čeká Mostečany a další příchozí první koupací sezona. Ještě před ní se prostory pláží dočkají několika změn a vylepšení. Přinášíme jejich souhrn.

Zatím je u promenády provizorní dřevěný stánek. Naproti přes cestu ale už můžete pozorovat ruch stavebních strojů. Přibližuje náměstek primátora Marek Hrvol: "V současné době zahajujeme tvorbu zázemí na jezeře Most. Chceme vystavět dva stánky na občerstvení, které by měly sloužit pro návštěvníky. Stejně tak zázemí pro správce, kde budou sloužit Technické služby města Mostu, rovněž veřejné toalety pro dámy, pány a imobilní."

Od občerstvení budete mít rozhled na celé jezero a budete si moci vychutnat pohled na vodní plochu, která je větší než známý Mácháč. Most chce, aby sezona letos proběhla se vším komfortem, který je potřeba k rekreaci. "To znamená v současné chvíli, že chceme instalovat slunečníky v dolní části pláží. Mělo by to být padesát kusů slunečníků. Chceme zde také instalovat lehátka, která by měla být za poplatek," dodává Marek Hrvol.

Přibude další zeleň. Město Most naváže v prvním stupni pláží na již rostoucích dvacet borovic a vysadí jich dalších třicet. A komu se nezdají místní plochy dost zatravněné, i pro něj máme dobrou zprávu. Na místech, kde to je zapotřebí, se na přivezenou zeminu vysází nové trávníky.

Most se ještě bude muset vypořádat s problémem, který se na svazích u jezera objevil. "V loňském roce jsme po realizaci stavebních úprav, které platil stát, zjistili, že se nám zavodňují prostory pláží, že nám vytéká voda ze svahů. Museli jsme projekčně navrhnout nějakou úpravu a tu budeme v letošním roce realizovat, tak aby nám voda do pláží již nijak nezasahovala," vysvětluje František Jirásek, vedoucí odboru investic mosteckého magistrátu.

A jak se k jezeru co nejlépe dostat? Můžete autem, ale brzy už budete moci i veřejnou dopravou. Autobusová zastávka je připravená.

https://www.youtube.com/watch?v=HvVywNhFt7Y

Jezero Most vzniklo zatopením hnědouhelného dolu Ležáky, kde se těžilo až do konce 90. let. Postupem času se z nevzhledné jámy proměnilo v nádherné jezero s průzračnou vodou pocházející z řeky Ohře. Přístup osob do území jezera Most je celoroční a volný. Jezero Most je vodní plocha s koupáním na vlastní nebezpečí, rovněž veškeré rekreační a sportovní aktivity jsou na vlastní nebezpečí.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru