37 tipů na víkend! Jsou tu velké slavnosti v Oseku, Březně, na Cínovci nebo Úštěku. Terezín zase obsadí piráti
Začíná velká pouť v Oseku. Foto: archiv
Co se chystá

Ústecký kraj - Přichází víkend bohatý na akce, kulturní, sportovní nebo společenské. Užijte si zábavu na slavnostech a poutích, za hudbou vyrazte na některý z chystaných hudebních „fesťáčků“, nenechte si ujít pevnost plnou pirátů, bude se tančit, létat, a bude toho mnohem víc.

Také za hranicemi kraje to bude zajímavé, v Praze proběhne očekávaný koncert legendární kapely Metallica, v Drážďanech budou slavnosti Canaletto, a kdybyste o víkendu náhodou mířily na Jižní Moravu, tak určitě zavítejte do Kyjova, na nejstarší a nejvýznamnější národopisnou slavnost v České republice, Slovácký rok v Kyjově.

Přicházíme s vašimi oblíbenými tipy na to, co se bude o víkendu17. s 18. srpna dít v Ústeckém kraji a přidáváme i 2 tipy na akce za jeho hranicemi:

CHOMUTOVSKO

Chomutov

17. srpen – V rytmu Orientu galashow – od 20 do 22 hodin

  • Knihovna Chomutov pořádá festival orientálního tance a hudby, jenž se bude v prostorách nádherného atria Chomutovské knihovny konat letos již po jedenácté. K vidění budou různé taneční styly, jako jsou klasický orientální tanec, moderní beledi, acro joga, pole dance a další. Samozřejmostí bude vystoupení Pavly Kostkové a pořádajícího seskupení V rytmu Orientu.
  • Vstupné dospělý 100 Kč, děti 50 Kč

Kadaň

17. srpen – Bluesová střelnice - od 19 hodin

  • Kostýmované prohlídky kadaňského františkánského kláštera Vás letos zavedou do roku 1589, do doby zápasu protestantů a katolíků, kdy byl patronem kláštera nejvyšší hofmistr Království českého, Jiří Popel z Lobkowicz. S ním projdete večerním klášterem za svitu svíček a budete zasvěceni do jeho intrik. Odvážní mohou ochutnat dobové speciality a nejodvážnější mohou zkusit vypít vítací pohár, plný vína. Nahlédněte do života ambiciózního šlechtice, jehož kariéru ukončil střet s císařem Rudolfem II. Prohlídky budou probíhat od 19, 20, 21 a 22 hodin.
  • Vstupné 120/60 Kč

18. srpen - Medové odpoledne - od 13 do 17 hodin

  • Oslaďte si život na slavnosti věnované včelám a medu. V klášterní zahradě Františkánského kláštera v Kadani bude jarmark medu a včelích produktů, v refektáři kláštera ochutnávka místních medů, spojená s Oettlovou cenou za nejlepší med Kadaňska. Návštěvníci mohou ochutnat vzorky medů a pak hlasovat, který jim nejvíc chutnal. Vzdělat se můžete na přednášce Jaromíra Tlustého o historii včelařských spolků. Na přednášce spolku Ratenická včela se dozvíte více o Zajímavostech ze života včely. V zahradě u Konírny bude hrát kapela Swing Party band, v dolní zahradě můžete vidět vyřezávané kláty a pozorovací úl.
  • Vstup zdarma

Klášterec nad Ohří

17. srpen – Siraex 2019 – od 19 hodin

  • Nevšední událost, tradice soudržnost, originalita, poznání, i takto můžeme popsat 13. ročník festivalu současného tance s mezinárodní účastí SIRAEX 2019. Nově spojuje více generací a představuje komplexní vývoj tanečního umění, od tvorby dětské, až po tvorbu profesionální. Siraex pod svá křídla přizval také dětské soubory a vznikla tak DĚTSKÁ TANEČNÍ SCÉNA. Festival chce přinést povědomí o vývoji tance v umělecké oblasti, podporuje malé a mladé tanečníky. Dále přináší poznání zahraničního postoje na vývoj tance jako prostředku vyjádření, ať se toto vyjádření týká čehokoli. Na klášterském zámku probíhá tento festival již od 14. Srpna, v sobotu 17. Srpna se uskuteční 2. závěrečný Gala večer. Jsou připraveny produkce tvůrců působících na českých tanečních scénách a v poslední době. Lákadlem bude pestrost večera s konfrontací mnoha směrů nezávislého umění. Závěrečný gala večer odstartuje od 20 hodin, o hodinu dříve se můžete těšit na přehlídku dětské tvorby ČR.
  • Vstupné 70 Kč

17. srpen – Cyklistický závod Wembloudovy hrby – od 10 hodin

  • Cyklistický závod Wembloudovy hrby odstartuje již tuto sobotu 17. srpna na RC dráze/Oudaplac, nad Kláštercem nad Ohří. 11. ročník oblíbeného závodu pro všechny věkové kategorie začíná v 10 hodin dětskými kategoriemi do 6, 8, 10, 12, 14 let + odstrkovadla. Hlavní závod na 26 kilometrů pak odstartuje ve 14 hodin. Pro příchozí veřejnost bude připraven jednookruhový závod o délce 13 kilometrů. Hlavní závod je započítáván do Poháru Peruna 2019. Připraven bude i bohatý doprovodný program pro děti, jako například pěnová koupel, skákací hrady, či válka s vodními balónky.
  • Vstupné neuvedeno

Místo

17. srpen – Fesťáček pod hradbami – od 17 hodin

  • Obec Místo zve na festival, který se uskuteční pod hradbami hradu Hasištejn, na jeho nádvoří. Těšit se můžete na Réva band, Heuréka, Jindru Kejaka, Album, Fleret a od 22.50 na zábavu se skupinou Stratos.
  • Vstupné 100 Kč, studenti 50 Kč, děti do 16 let zdarma

Březno

17. a 18. srpen – Březenecká pouť – od 9.30 hodin

  • Obec Březno zve ve dnech 16. až 18. srpna na pouť. Od pátku do neděle je připravený bohatý kulturní program, který bude v neděli v 17 hod. zakončen koncertem Marka Ztraceného a skupinou Country 5. Součástí poutě jsou i akce Severočeských dolů a.s. Kompletní program najdete v našem článku zde.
  • Vstup volný

LOUNSKO

Žatec

17. srpen - Den otevřených dveří na žateckém letišti Macerka – od 10 hodin

  • Letiště Macerka otevře návštěvníkům své dveře. Z8jemci budou moct vstoupit do hángáru leteckého klubu, prohlídnout si letadla a jiné létající stroje, dozvědět se zajímavosti o historii klubu. Kdo bude mít zájem, může se zúčastnit seznamovacího letu včetně instruktáře pilota. Na návštěvníky ještě budou čekat ukázky modelářské činnosti. Nachystáno bude drobné občerstvení. Vstup a parkování zdarma.
  • Vstupné zdarma

1708tipy01

Panenský Týnec

  • 17. a 18. srpen - The ONE festival on Tour - Carwars 2K19

    Vyvrcholení Carwars 2K19 se koná tradičně v srpnu na letišti v Panenském Týnci. Celý víkend bude probíhat také párty v zadní části krytém párty stanu, s otevřeným barem! Můžete se těšit na bohatý "nonstop" program s DJ hosty, na světelnou show, na super atmosféru a také na pořádnou a nekončící party.
  • Vstup na festival zdarma

Jimlín

17. srpen – Hard rock – od 20 hodin

  • Zámecký šenk na zámku Nový hrad v Jimlíně se v sobotu rozezní hard rockem. Hrát bude kapela ACE hard rock Louny.
  • Vstupné do klobouku

MOSTECKO

Most

17. srpen – Folkový Most od 15.30 do 22 hodin

  • Příznivci dobré muziky si dají v sobotu dostaveníčko na Benediktu, kde proběhne od 15:30 do 22:00 hodin v letním amfiteátru další ročník hudebního festivalu Folkový Most. Vystoupí legendy českého folku: Kamelot, Tomáš Linka a Přímá Linka, Spirituál kvintet a František Nedvěd. K dispozici bude stánkový prodej.
  • Vstupné zdarma

17. srpen – Láska století – od 10 do 17 hodin

  • Oblastní muzeum a galerie v Mostě, p. o., Čsl. armády1360, zve na originální prohlídku muzea ve stylu populárních Živých obrazů, která vás zanese do dvacátých let devatenáctého století. Stanete se diváky příběhu velké, leč nenaplněné lásky, mezi stárnoucím básníkem, dramatikem, prozaikem ale i politikem Johanem Wolfgangem Goethem a mladou šlechtičnou Ulrikou von Levetzow. Nově pojatý příběh nenaplněné lásky ve stylu „Živých obrazů“ v režii Petra H. Baťka a produkci Agentury Modua, můžete vidět v podání profesionálních herců divadla Bída vždy každou půlhodinu od 10:00 hodin po 30 minutách až do 16:00 hodin. Kapacita jedné prohlídky je max 30 lidí.
  • Vstupné: 30 Kč, Zlevněné: 15 Kč

17. srpen - Mezinárodní závody formulí sestavených týmy studentů

  • Mezinárodní závody formulí sestrojených univerzitními týmy z celého světa se vracejí už popáté do areálu mosteckého polygonu na Autodromu Most. Jeho zázemí a tréninkové moduly jsou ideálním místem setkávání těchto početných týmů studentů, které stojí za vývojem „miniformulí“, jež jsou poměrem váhy a výkonu srovnatelné s Formulí 1. Očekává se příjezd více než 850 studentů a jejich doprovodu. Formule se spalovacím motorem a elektrickým pohonem by měla doplnit autonomní formule. Závody probíhají iž od pátku 16. Srpna, kdy jsou na programu technické disciplíny, které jsou volně přístupné divákům. V sobotu 17. srpna se pak uskuteční oblíbený závod endurance, tedy vytrvalostní závod formulí na 22 km po handlingové dráze polygonu. Zadáním soutěže Formula Student je vývoj vozu formulového typu pro víkendového neprofesionálního závodníka. Soutěž je často označována jako inženýrská, což odráží její filosofii: vytvořit studentům prostředí pro jejich rozvoj během studia a zlepšit jejich přípravu na praxi. Z toho důvodu týmy nesoutěží pouze na trati, ale také před odbornými komisemi, které prověřují jejich vozy z hlediska technické vyspělosti, ceny i prodejního potenciálu. Návštěvníci zaparkují zdarma, ale jen před branami autodromu či polygonu. Vnitřní travnaté plochy budou totiž sloužit jako kemp pro soutěžící týmy. Diváci mohou využít i volného vstupu do obrovského stanu, který slouží jako paddock. Uvidí tak pod ruce mechaniků více než 40 týmů z celého světa.
  • Vstup volný

1708tipy03

17. a 18. Srpen – The Most historic motorcycle

  • Závody historických motocyklů na mosteckém Autodromu. V mezinárodně silně obsazené třídě GP 350, kam se kromě německých jezdců tradičně hlásí i Nizozemci, Rakušané, Britové, Italové či Švýcaři, má želízko v ohni i Česká republika v podobě Vítězslava Hatana z Mirošova (Yamaha TR3 z roku 1972). Novinkou sezony 2019 je kategorie Young Rider Trophy. Organizátoři tak chtějí podpořit mladou generaci jezdců a nabídnout jim cenově dostupnou výcvikovou platformu. Bude součástí třídy Moto Trophy a je pro ni vypsáno šest závodů.
  • Vstupné neuvedeno

18. srpen – Stará sešlost - od 15.30 hodin

  • Tradiční akce s hudbou a tancem se uskuteční v neděli odpoledne v salonku restaurace Benedikt v Mostě. K poslechu i tanci zahraje skupina Stará Sešlost.
  • Vstupné zdarma

18. srpen – Tripper GO! Most – 9 až 18 hodin

  • Další ze série jednodenních výletů TRIPPER. Přijďte si zahrát a získat limitovanou absolventskou vizitku. Po dlouhé době plánování se TRIPPER Go! přesunul do Mostu a vy tak můžete poznat všechny krásy tohoto města. Více se dozvíte zde: https://www.trippercz.com/tgo
  • Vstupné 200 Kč

18. srpen - Bohoslužba na počest svátku Nanebevzetí Panny Marie – od 17 hodin

  • V mosteckém přesunutém kostele Nanebevzetí Panny Marie se uskuteční tradiční bohoslužba, pořádaná na počest svátku Nanebevzetí Panny Marie, kterou bude sloužit děkan římskokatolické farnosti-děkanství Most P. Mgr. Ing. Leo Gallas, Ph.D., O.Cr. Začátek bohoslužby bude v 17.00 hodin.
  • Vstupné volné

Patokryje

17. srpen - Patokryjská vlna – od 15 hodin

  • V sobotu si nenechte ujít tradiční Patokryjskou vlnu. Devátý ročník bude zahájen v sobotu 17. srpna od 15 hodin registrací soutěžících a následovat budou od 16 hodin soutěže „Patokryjské vánoce“, které doprovodí skupina Voice. Po skončení a vyhodnocení soutěží vystoupí Hložek, Zagorová, Kotvald revival. Od 20 hodin vystoupí hlavní host Patokryjské vlny skupina REVIVAL BANDA třísestrovský revival. Akci završí diskotéka s hity z osmdesátých a devadesátých let. Po celou dobu konání Patokryjské vlny bude zajištěno občerstvení, jak v pevném, tak tekutém stavu. Pro děti budou připravené atrakce!
  • Vstupné zdarma

TEPLICKO

Osek

17. a 18. srpen - Osecké slavnosti a Osecká pouť – od 9.30 hodin

  • O víkendu se uskuteční tradiční Osecké slavnosti a Osecká pouť. Město Osek zaplní pouťové stánky a pouťové atrakce. Slavnosti budou v sobotu zahájeny v 9.30 hodin
    slavnostním průvodem od budovy základní školy v Hrdlovské ulici. Od 10 do 18 hodin otevřený historický řemeslný trh na nádvoří kláštera s bohatým programem pro děti i dospělé. Již tradičně nebude chybět ani hudební program. Od 19. 30 hodin začne v konventním sále cisterciáckého kláštera závěrečný koncert Letního orchestru mladých. Na náměstí se můžete těšit na koncerty kapel Malé Divy, Marry B a Robbie Williams Revival Brno. Po celý den bude k poslechu hrát kapela Regius Band.
  • Ve 22 hodin bude sobota završena ohňostrojem. V neděli bude tržiště otevřeno v 9 hodin až do 17 hodiny. V 10 hodin začne poutní mše v kostele sv. Petra a Pavla. Po oba dny budete moci navštívit hned řadu galerií: Open air gallery pana Ing. Jana Matějáka, Open air gallery pana Pavla Michalici, tradiční výstavu bonsají členů Bonsaj klubu Libochovice v zahradě Panského domu, výstavu skla a vitráží v ITC Osek, výstavu velkého modelového kolejiště a modelů železničních vozidel v tělocvičně DDM Osek, železniční expozici na nádraží Osek město, výstavu vojenských historických vozidel na Lukách a okresní výstavu chovatelů s tombolou v zahradním areálu výstaviště Českého svazu chovatelů.
  • Vstup volný

17. a 18. srpen - Parním vlakem na Oseckou pouť – od 9 hodin

  • Z Mostu, Litvínova, Louky u Litvínova, Lomu u Mostu, Horního Háje a Hrobu můžete dojet o víkendu do Oseka tradičním parním vlakem. Po oba dny konání Oseckých slavností a pouti bude otevřena také železniční expozice v budově nádraží Osek.
  • Prodej jízdenek ve vlaku.
  • Jízdné neuvedeno

1708tipy02

Cínovec

17. a 18 srpen – Slavnost Hraniční buk – od 11 hodin

  • Město Dubí srdečně zve všechny návštěvníky na tradiční česko-německou slavnost pořádanou na Cínovci, příhodně nazvanou „Hraniční buk“. Akce je pořádána o víkendu 17. a 18. srpna 2019, hlavní sobotní program se koná od 11:00 do 16:00 hodin, nachystán je vystoupení vystoupení Altenberger Musikanten, dále šermířské vystoupení Vae Victus, zahraje Severka. V neděli probíhá v místním kostele od 10:00 hodin mše svatá. Název slavnosti odkazuje na hraniční buk v Cínovci, který po staletí patřil mezi tzv. hraniční stromy, stál na pomezí Čech a Německa. Vysazen byl kolem roku 1537, zanikl v 70. letech minulého století. V rámci slavnosti bude možnost zakoupení občerstvení, prodej zákusků a grilované Cínovecké klobásy. Autobus, který zájemce doveze na Cínovec a zpět do Dubí bude přistaven v sobotu 17. srpna 2018 v 10:30 hodin na Školním náměstí v Dubí 1.
  • Vstup zdarma

Jeníkov

17. srpen - BMW Kopecký GOLF CUP 2019 – od 10 do 17 hodin

  • 18 jamek, 4 turnaje, 1 velké finále. Přijďte změřit své síly na sérii, která má drajv do golfového resort Barbora v Jeníkově tuto sobotu.
  • Startovné 990 Kč

ÚSTECKO

Ústí nad Labem

17. srpen - FÍRFEST 2019 – od 12 hodin

  • Tradiční open-air hudební festival na tradičním místě pro celou rodinu. Koná se v horním areálu Letního kina v Ústí nad Labem. Letos zahrají skupiny: Jana Uriel Kratochvílová & Illuminati.ca, Miloš Dodo Doležal, Sklap, Aušus, Nerrea, Kapriola, Původní receptura a Petr Kadlček & Jakub Fojtík - Emise Unplugged. Vstup do Letního kina bude umožněn pouze horní branou, tj. z ulice Rooseveltova. vstup do Letního kina bude umožněn pouze horní branou, tj. z ulice Rooseveltova. Během festivalu je návštěvníkům k dispozici po celé ploše areálu rozmanitá nabídka kvalitního občerstvení.
  • Vstupné 250 Kč, děti do 120 cm zdarma

17. srpen – Mezinárodní den orangutanů – od 13 hodin

  • V sobotu 17. srpna se koná v ústecké ZOO akce upozorňující na ohrožení těchto lidoopů ve volné přírodě. Začátek je ve 13.00 hod. u pavilonu orangutanů (enrichment), program (aktivity, soutěže, hudba) bude pokračovat ve 13.30 hod. u pavilonu šelem. Akce ke dni orangutanů se koná i v dalších zoo UCSZOO.
  • Vstupné 120 Kč a děti 60 Kč

18. srpen – POHÁDKOVÁ NEDĚLE NA VĚTRUŠI – od 14 hodin

  • Povídání o pejskovi a kočičce pro děti v areálu Větruše v Ústí nad Labem.
  • Vstup zdarma

Velké Březno

18. srpen - Za pohádkou na zámek Velké Březno – od 14 do 15 hodin

  • Klasickou pohádku tom, jak zlý černokněžník princeznu v draka zaklel, ale udatný Prťka ji za pomoci Kašpárka vysvobodil zahrají v neděli na zámku Velké Březno herci Boučkova divadla z Jaroměři. Vstupenky se budou prodávat na místě půlhodinu před začátkem představení.
  • Vstupné neuvedeno

Libouchec

17. srpen – Prohlídka zámku Libouchec

  • Zámek, který není veřejný, ale vzhledem k historické a architektonické hodnotě areálu liboucheckého zámku a jeho ojedinělosti minimálně v regionu severních Čech je možné v předem vyhlášených dnech absolvovat komentovanou prohlídku zámku. Jedna z nich proběhne v sobotu 17. srpna. Je však nutné se předem objednat. Délka prohlídky činí přibližně 60 – 90 minut (dle velikosti skupiny)
  • Vstupné dospělí 120 Kč, děti od 10 do 16 let 60 Kč

LITOMĚŘICKO

Úštěk

17. srpen - Úštěcký historický jarmark 2019 – od 9 do 22 hodin

  • V sobotu zajeďte do Úštěka na tradiční Úštěcký historický jarmark. Uvidíte zde dobové řemeslníky a prodejce i vystupující umělce v historických kostýmech. Čeká vás také velký historický průvod, celodenní program na několika scénách, různé soutěže a dílničky pro děti, středověké hry, dobový trh, výstavy, prohlídky. Také sem přijede Karel IV. Se svojí družinou. Připraven je i večerní program a na závěr ohňostroj .
  • Vstup volný

Terezín

17. srpen - Poslední pirátské války v Terezíně – od 10 do 17 hodin

  • Rádi by jste se dostali do dob pirátů? V sobotu se vám to může stát v Terezíně. Pomyslnou časovou smyčkou se tu přenesete do dob pirátů, korzárů a mořských vlků, kteří brázdili moře a oceány, hledali poklady a okrádali nebohé námořníky. Zažijete i nefalšovanou námořní bitvu v pevnosti Terezín. Pro děti budou připraveny dětské hry a cesta za pokladem. Chybět nebude ani doprovodný program a tak se návštěvník seznámí s vývojem palných zbraní při střeleckém vystoupení. Připraveny budou i přednášky nejen o jediné funkční pirátské lodi La Grace, ale i o astronavigaci. Piráti vám předvedou své hábity při módní prohlídce a pirátském klání. Doprovodný program vyvrcholí křtem korzárské lodi. Zajištěno bude občerstvení a své umění nám předvedou i řemeslníci jako kovář či košíkář. Program vyvrcholí námořní bitvou uprostřed pevnosti, při které dojde k zaplavení příkopů.
  • Vstupné neuvedeno

DĚČÍNSKO

Děčín

17. srpen - Den bez palmového oleje v Zoo Děčín

  • V posledních letech se palmový olej stal jedním z nejpoužívanějších produktů rostlinné výroby. Setkáme se s ním v každém supermarketu, najdeme jej v potravinách, kosmetice, v krmivech a ve velkém i v biopalivech. Rozsáhlá výroba vede k odlesňování tropických deštných lesů zejména v jihovýchodní Asii, následné redukci biodiverzity a mizení ohrožených druhů. „České a slovenské zoologické zahrady na tuto problematiku již mnoho let upozorňují. Proto si vybrali víkend od 17. do 18. srpna jako společnou aktivitu UCSZOO pod názvem Víkend proti palmovému oleji a připravili pro návštěvníky nejrůznější aktivity. Děčínská zoo se připojí stanovištní soutěží zabývající se palmovým olejem,“ uvedla mluvčí zoo Alena Houšková. Výherce může očekávat rodinnou vstupenku a krásný balíček ze Zoo Děčín.
  • Vstupné neuvedeno

1708tipy04

17. a 18. srpen – Výstava filmových postav – od 9 hodin

  • V děčínském Centru Pivovar můžete celý víkend a až do 19. září zhlédnout výstavu filmových postav. Vyfoťte se s hrdiny Star Wars, Batman a dalšími postavami z filmů.

Benešov nad Ploučnicí

17. srpen – Recitál s Petrou Černockou na zámku – od 19 do 21 hodin

  • V rámci akce Zámecké léto vás zve státní zmek Benešov nad Ploučnicí na speciální program, při kterém vás čeká hudební koncert, tentokrát s Petrou Černockou.
  • Vstupné neuvedeno

Jetřichovice

17. srpen - Dny řemesel na Dolském mlýně – od 14 hodin

  • Správa Národního parku České Švýcarsko vás srdečně zve na Dny řemesel na louce u Dolského mlýna od 17. 8. do 25. 8. 2019. Louka u Dolského mlýna opět po roce ožije starými řemesly. V letošním roce se můžete těšit na pečení v chlebové peci, tavbu železné rudy a další zapomenutá řemesla. Ukázky řemesel zpestří také exkurze, přednášky a koncerty pod širým nebem. Místo setkání - louka u Dolského můstku, Dolský mlýn. O víkendu 17. a 18. srpna se můžete těšit na stavbu milíře.
  • Vstupné neuvedeno

Ploskovice

17. srpen - Prohlídka s princeznou na zámku v Ploskovicích – od 10.45 hodin

  • Co třeba prohlídku boskovického zámku s princeznou? Určitě si děti tuto možnost nenechají ujít. Děti do 10 let ale v doprovodu s dospělými. Doba trvání jedné prohlídky přibližně 35-50 minut
  • Vstupné neuvedeno

PRAHA

Praha

18. srpen – Metallica – od 19.45 hodin

  • Skupina Metallica potvrdila návrat do Velké Británie a Evropy se svým WorldWired Tour, na kterém se prostřednictvím velkolepých koncertů pod širým nebem představí na stadionech, v parcích, letištích a dokonce i na zámku. Série koncertů se uskuteční v období od 1. května do 25. srpna 2019. 18. Srpna bude jedním z míst, kde svůj koncert uskuteční letiště z Praze na Letňanech. Vchodu budou otevřeny od 14 hodin, před Metallicou vystoupí předkapely, od 17.15 hodin BOKASSA, od 18.15 GHOST, a od 19.45 Metallica, jejímiž členy jsou James Hetfield (zpěv, kytara), Lars Ulrich (bicí), Kirk Hammett (kytara, doprovodný zpěv) a Robert Trujillo (baskytara, doprovodný zpěv), a patří mezi legendy světové hudební scény.
  • Vstupné: 1 490 - 2 990 Kč

MORAVA

Kyjov

17. a 18. srpen – Slovácký rok v Kyjově – od 8 hodin

  • Slovácký rok největší folklorní událost, která se stejně jako olympijské hry opakuje jen jednou za čtyři roky. Jde o nejstarší a nejvýznamnější národopisná slavnost v České republice, která bezmála 100 let přivádí do Kyjova tisíce příznivců folkloru. Její letošní 20. ročník začal již ve čtvrtek 15. srpna a bude probíhat až do neděle 18. srpna. Tisíce účinkujících se během čtyř festivalových dnů představí ve více než třech desítkách pořadů. Průvod čítající 3000 krojovaných ze všech obcí regionu rozzáří kyjovské náměstí pestrými barvami bohatě zdobených krojů. Lidový jarmark ukáže fortel českých a moravských řemeslníků a letní vzduch se rozvoní tradičními dobrotami, vínem i domácí pálenkou. Bujaré zpěvy, doprovázené čarovnými tóny houslí a cimbálu, přeruší až vyzvánění kostelních zvonů, svolávající ke slavnostní nedělní mši, a dusot kopyt pod sedly jezdců Jízdy králů uhánějících tryskem od Skoronic k majestátní kyjovské radnici. I Vám otevře Slovácko svou rozmanitou náruč a město Kyjov svou pohostinnost, i Vy budete na Slováckém roku upřímně vítáni.
  • Vstupné 350 Kč, děti do 6 let zdarma + placené pořady

NĚMECKO

Drážďany

17. a 18. Srpen - Městské slavnosti CANALETTO

  • Od pátku 16. Srona probíhají v Drážďanech městské slavnosti CANALETTO, u příležitosti 813. výročí založení Drážďan. Očekává se návštěva více jak půl milionu lidí. Při hudebních a divadelních show zde vystoupí kolem tisícovky umělců. Gastronomie bude regionální i světová, devět pódií v centru a patnáct různých tematických areálů, od vína, přes sport, zábavu pro děti, prezentaci záchranářské techniky a sponzorů slavností až po koncerty všech stylů a žánrů a večerní diskotéky. Slavnosti se konají letos kvůli přestavbě historického mostu Augustusbrücke, jen na levém břehu Labe. Součástí slavností bude tradičně i přehlídka flotily Saské paroplavby s devíti historickými parníky. Přehlídka začíná v sobotu v 19:30 na nábřeží Terassenufer a plavba potrvá čtyři a půl hodiny.
  • Slavnosti budou završeny v neděli ve 22 hodin závěrečným ohňostrojem.

Pořádáte i vy nějakou zajímavou akci a chcete, aby se o ní dozvědělo co nejvíce lidí? Pošlete nám informace o ní v textové formě na mail: olga.markuzziová@e-deniky.cz. Rádi ji do našich tipů, které zveřejňujeme na všech našich e-denících v Ústeckém kraji, zařadíme

Také můžeme vložit Vaši reklamu do našich tipů na víkend. Volejte na tel. číslo 603 730 119 nebo pište na olga.markuzziová@e-deniky.cz


Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru