Naplánujte si jarní výlet: Otevření turistické sezóny v Českém Švýcarku klepe na dveře
Ilustrační foto: Pixabay.com
Co se chystá

České Švýcarsko - Jako tradičně každý rok je v Českém Švýcarsku připravena pestrá nabídka akcí a produktů, kterou připravila nejen společnost České Švýcarsko ale hlavně řada aktivních partnerů v regionu. Je opravdu na co se těšit, vše jako vždy tradičně odstartuje otevření soutěsek ve Hřensku.

Hřensko: sobota 30.3. - Otevření Edmundovy soutěsky

Příznivci pohodové turistiky a milovníci přírody mohou již 30. března vyrazit do Hřenska, kde právě tento den vyplují lodičky v Edmundově soutěsce od 9 do 17 hodin a pak každý den až do 4. listopadu.

Odtud pak můžete vyrazit na Pravčickou bránu nebo na Janovskou rozhlednu či na rozhlednu vítězku soutěže „Rozhledna ČR roku 2018“ Růženku. K cestování doporučujeme využít Dráhu národního parku nebo turistické autobusy.

Pozor: Divoká soutěska zůstane zatím z technických důvodů zavřena.

Děčín: sobota 30. 3. Zámek Děčín - Otevírání zámeckých zahrad

Připraven je program v jižních zahradách zámku. Vstup volný.

Děčín: sobota 13. 4. - Labský obojživelník

V sobotu 13. dubna čeká Děčín oblíbená akce, a to zahájení turistické sezóny na Smetanově nábřeží. Den plný pohodové atmosféry, soutěží, různorodých stánků, hudby a sportovních aktivit doplní mimo jiné absolutní novinka letošního ročníku – recesní závod Labský obojživelník o sud pana Kapitána pořádaný Aktiv Pointem Děčín. Naloďte se s posádkou v Děčíně pod zámkem na kanoi či raft, zdolejte vodní živel až do Dolního Žlebu a co nejrychleji po Labské cyklostezce na kole, nebo koloběžce zpět do Děčína. Na všechny v cíli čeká „hořká odměna“. Akci připravil magistrát města Děčína firma Active Point.

Dolní Žleb: sobota 13.4. Otevření nové turistické stezky

Vydejte se po nově značené turistické trase pro pěší z Dolního Žlebu až za hranice s Německem. Nová přeshraniční trasa je vyznačena zelenou pásovou značkou. Na cestě narazíte na zajímavá místa spojená s historií a přírodními krásami.

Začátek v Dolním Žlebu na nádraží v 11 hodin (čeká se na příjezd vlaku od Děčína a Rumburku).Trasa měří 8 km. Průvodce po trase je zajištěn.

Krásná Lípa: sobota 4. 5. - představení nově značených turistických okruhů

V okolí Krásné Lípy byla Klubem Českých turistů vyznačena celá řada nových turistických cest, které slouží jako nabídka kratších okruhů po okolí (Modrá značka: Vlčí Hora – Krásný Buk – Kamenná horka – Maškův vrch – Karlova výšina nebo Žlutá: Sněžná - Dlouhý důl – Kyjovské údolí – napojení na Köglerovu naučnou stezku) a zároveň mají návaznost na již existující síť trasy. A právě v sobotu 4.5. se veřejnosti představní některé z nich za doprovodu průvodce. Současně tento den bude turistická veřejnost seznámena s připravovanou novinkou – první certifikovanou trasou pro vozíčkáře, která bude začínat u vlakové zastávky v Krásné Lípě a povede k Velkému rybníku a dále. Tak se přijďte podívat.

Hřebenovka: neděle 5. května - představení chystané „Hřebenovky“

Úsek sedlo Šébr – Jedlová – Jetřichovice – Belveder – Děčín, která bude součástí dálkové trasy Praděd – Aš.

Představeny budou 3 konkrétní úseky:

  • Nová Huť – Stožec –Jelení skála – Nová Huť, pěšky 3,5 km
  • Růžová, výstup na rozhlednu Růženka, celkem 1,5 km
  • Bynovec - výstup na Růžový hřeben a sestup do Ludvíkovic 7 km

Akci organizuje společnost České Švýcarsko s KČT a Ústeckým krajem, je vypraven speciální autobus s průvodcem z Krásné Lípy a na akci je nutné se předem přihlásit – omezený počet míst.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru