U Ohře začne turistická sezóna. Víte, že tato řeka má i své maskoty?
Loňské zahájení turistické sezóny v Dolním Poohří.
Co se chystá

Ústecký kraj - Turistická sezóna v Dolním Poohří začne v roce 2019 vskutku turisticky. Zahájení proběhne v rámci tradičního Prtského špacíru, pěší a cyklistické túry okolím Postoloprt, v sobotu 13. dubna. Ani letos nemohou na zahájení sezóny chybět pohádkové postavy z Dolního Poohří – Ohřinka, Ohřínek a víla Egerie.

Program v Postoloprtech, kde budou trasy Prtského špacíru začínat, startuje 13. dubna v 10 hodin. Slavnostního zahájení se ujme a turistům se představí nový ředitel Destinační agentury Dolní Poohří Bc. Lukáš Pichlík. Pochodníky přivítá též starosta města Postoloprty Mgr. Zdeněk Pištora a předseda správní rady Destinační agentury Jaroslav Špička. „Sezónu v Dolním Poohří zahájí především trojice našich pohádkových bytostí – Ohřinka, Ohřínek a víla Egerie. Hlavně děti se mohou těšit na zábavné scénky a soutěže, chybět nebude hudba,“ doplnil program Lukáš Pichlík. Návštěvníkům se při slavnostním zahájení představí první z letošních nových publikací, a sice nové díly Toulek Dolním Poohřím s..., v nichž méně známými místy regionu provází slavné osobnosti. „K dispozici bude také tradiční Kalendář akcí v Dolním Poohří na rok 2019,“ dodává ředitel agentury.

Pro malé i velké turisty budou připraveny trasy od 8 do 42 kilometrů, které je zavedou na zajímavá místa Dolního Poohří. Dětem je určena nejkratší osmikilometrová pohádková trasa, během níž budou plnit úkoly, a zavede je též na návštěvu do rodinné farmy ve Vrbce. Tam se budou moci občerstvit a zabavit se zvířaty. Trasa o délce 20 km povede turisty přes Skupice do Jimlína. Zámek Nový Hrad zde nabídne účastníkům pochodu prohlídky zdarma a zároveň krátký šermířský program. Dalším zpestřením této trasy pak bude zastávka v Archeologickém skanzenu Březno. Obdobnou cestou a stejnými zastávkami vede 24kilometrová cyklotrasa. Nejdelší trasa pro cyklisty pak ještě projede Lipno, Hřivice, Opočno, Cítoliby, Chlumčany, Černčice a Louny. Trasy, s výjimkou dětské, budou značeny černou šipkou a zeleným nápisem „Prtský špacír“. Registrace účastníků pochodu bude probíhat na postoloprtském náměstí od 9 do 11 hodin. Startovné je 20 korun. V cíli turisty čekají pamětní listy a drobné dárky.

Zahájení turistické sezóny v Dolním Poohří postupně putuje podél toku Ohře, vloni se slavnost konala mezi chmelařskými památkami Pražského předměstí v Žatci. Přes velmi chladné počasí dorazily stovky návštěvníků.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru