Rumburk v neděli vysadí Strom svobody. Připomínat bude rumburské hrdiny, kteří se republiky nedočkali
Ilustrační foto: Pixabay.com
Co se chystá

Rumburk - Výsadba Stromu svobody na popravišti Rumburské vzpoury je připomínkou 100. výročí rumburských hrdinů, kteří se republiky již nedočkali. Akce se bude konat 28. října v 11 hodin u Pomníku Rumburské vzpoury (za hřbitovem).

Stromy svobody symbolizují vznik Československé republiky a v letech 1918 a 1919 jich lidé vysadili tisíce. Do výsadby se zapojili starostové, žáci, členové místních spolků. Stromy byly ověšené stuhami, domy praporky, zpívala se hymna a ke kořenům se ukládaly pamětní listy.

Sázely se i v pozdějších letech (1928, 1945, 1968) vždy, když si lidé chtěli připomenout a oslavit význam svobody a demokracie.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru