Tip na víkend: Nenechte si ujít Dny Evropského dědictví a navštivte Loretánské slavnosti
Zdroj: www.loretarumburk.cz
Co se chystá

Rumburk - V sobotu 15. září se kulturní památka Loreta Rumburk připojuje ke Dnům evropského dědictví 2018. V barokním sakrálním areálu od 10.00 do 17.30 hod. proběhnou prohlídky s průvodcem. Pro návštěvníky je připraveno sedm komentovaných prohlídek.

Zájemci projdou těmi nejhodnotnějšími částmi Lorety. Dostanou se i do míst, která nejsou běžně přístupná, např. do kapucínského chóru a do kaple Kalvárie. Dvacetiminutové komentované prohlídky s průvodcem se konají v 10.30, 13.30 a 16.30 (loretánská kaple a kaple Svatých schodů), 12.30 a 15.30 (Expozice církevního umění Šluknovska) a 11.30 a 14.30 (klášterní kostel sv. Vavřince). Sraz účastníků je u pokladny Lorety Rumburk. Vstup je možný s platnou vstupenkou na XXII. Loretánské slavnosti 2018.

Loretánské slavnosti se konají v barokním areálu a mariánském poutním místě z 18. století. Pořádají se od roku 1997 jako připomínka dostavby a posvěcení loretánské kaple z 15. 9. 1707. Regionální zážitek Českosaského Švýcarska připravuje Římskokatolická farnost – děkanství Rumburk a Město Rumburk. XXII. Loretánské slavnosti v Rumburku jsou součástí Dnů evropského dědictví 2018. Akce se koná za podpory Ministerstva kultury a Sparkasse Oberlausitz – Niederschlesien v rámci projektu „Poutní místa Šluknovska“. V případě deště se program uskuteční v kostele sv. Vavřince.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru