Na sraz historických drezín do Zubrnic přijedou i stroje ze známých filmů
Foto z přehlídky v roce 2006
Co se chystá

Zubrnice - O tomto víkendu 28. a 29.7. se občanské sdružení Zubrnická museální železnice vrací po 12 letech k tradici a pořádá na nádraží v Zubrnicích sraz historických železničních drezín. K vidění bude kolem 20 vozidel od těch nejstarších na ruční a nožní pohon až po ty novější motorové.

Přijede i drezína z filmu Ostře sledované vlaky a na šlapacím kole z filmu Páni kluci přijede hlavní postava Tomáš (Michael Dymek). Film Páni kluci se natáčel právě na této trati v městečku Levín. Proběhnou tři komentované přehlídky po oba dny v 11, 13 a 15 hodin, vždy po odjezdu pravidelného historického vlaku.

2507dreziny2

Moderování v sobotu se ujme Magdalena Reifová, která si také zahrála jednu z hlavních postav ve filmu Páni kluci. Na všechny přehlídky pojede historický autobus, který sveze cestující podél bývalé tratě z Verneřic přes Lovečkovice do Zubrnic. Jízdné v autobuse bude díky obcím Lovečkovice a Verneřice zdarma.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru