Peruc - V Peruci na Lounsku se v sobotu 9. září uskuteční Krajské dožínky Ústeckého kraje. V letošním roce se jedná o jubilejní X. ročník této oblíbené akce, kde se prezentují drobní řemeslníci, vystavovatelé zemědělské techniky a prodejci z celého Ústeckého kraje.

Součástí programu bude ukázka novodobých a historických traktorů i kombajnů, ukázky tradičních řemesel, například řezbáře, hrnčíře, soukeníka či přadleny. Chybět nesmí ani chasníci a děvečky, správná vesnická muzika, historické tanečnice. Uvidíte mažoretky, spoustu dalších doprovodných programů, několik koncertů, k zhlédnutí bude i několik výstav, expozice drobnochovatelů a mnoho dalšího.

Návštěvníci budou moci ochutnat či zakoupit regionální potraviny, výrobky, ovoce a zeleninu z Ústeckého kraje. Vstup na akci a parkování bude pro veřejnost zdarma.

Akce se uskuteční pod záštitou hejtmana Ústeckého kraje Oldřicha Buneníčka a je jednou z akcí projektu Rodinného stříbra. Jedná se o projekt, který vznikl v zájmu udržení kontinuity a zachování nejvýznamnějších akcí celokrajského i nadregionálního významu. Ústecký kraj se na nich podílí poskytnutím finanční podpory, v některých případech i formou spolupořadatelství. Kraj má zájem identifikovat se s aktivitami uvedeného druhu a pomoci tak zachovat i dále předávat tradice.

0709dozinkyprogram

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru