Vynálezy a objevy, co změnily svět můžete vidět v Centru Pivovar Děčín
OC Pivovar Děčín.
Co se chystá

Děčín - Interaktivní výstavu, která je určena pro celou rodinu, můžete od 14. srpna zhlédnout v centru Pivovar Děčín. Výstava potrvá do 24. září.

Návštěvníci mohou vidět, jaký byl život našich dávných předků, a jaké vymoženosti tehdejší doby upadly v zapomnění a byly znovu objeveny moderní dobou. Díky interaktivním exponátům, modelům a replikám nejúspěšnějších vynálezů, se každý návštěvník přenese o desítky i stovky let zpátky v čase a seznámí se s nejvýznamnějšími objevy a vynálezy, které zásadním způsobem ovlivnily svět kolem nás.

„Koncept výstavy je naprosto ojedinělý a vymyká se představám i zkušenostem, které lidi s běžnými výstavami mají. To co si vyzkoušíme na vlastní kůži a čím více smyslů zapojíme, tím lépe si to zapamatujeme,“ uvedla manažerka centra Monika Kubíčková.

Interaktivní výstava pokrývá mnoho oblastí lidské činnosti. Jedna z expozic je věnována lékařství, další energii, nebo dopravě. Chybět nebude ani model historicky prvního padáku s figurínou, nebo pohyblivá replika humanoidního robota. V sekci s názvem Energie se mohou návštěvníci přímo dotknout a vyzkoušet si plazmovou kouli nebo Van de Graaffův generátor, který vám postaví všechny vlasy na hlavě. K prohlédnutí bude i Edisonova expozice žárovek. Další expozice je věnována vynálezu knihtisku, kde se dovíte více o vývoji písma a jeho druzích, či výrobě a zdobení knih.

Výstava rozhodně nezapomíná ani na české objevy a vynálezy, jakými jsou například Mendelovy zákony dědičnosti, obloukové lampa a světelná fontána Františka Křižíka nebo slovo robot, které poprvé použil spisovatel Karel Čapek v divadelní hře R.U.R.

Děti jistě ocení workshopy, které se uskuteční v sobotu 16. září od 11.00 do 16.00 hod. Mohou si zde natisknout vlastní knížku, vyrobit pečivo z moduritu, nebo vytvořit karnevalovou masku.

Cílem výstavy je vzbudit zájem veřejnosti o historii, vědu a techniku a představit jí poutavou a netradiční formou nejen české vynálezce a objevitele. Další informace naleznete na www.centrumpivovar.cz.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru