Víte, jak vypadá nasvícená elektrárna? Navštivte nejvyšší oficiální rozhlednu v Česku v podvečerním čase
Elektrárna Ledvice. Foto: Ota Schnepp, ČEZ
Výlety

Ledvice – Zajímavý tip na pozdně odpolední či dokonce večerní výlet pro celou rodinu připravuje Skupina ČEZ na 29. listopadu. Od 16 do 20 hodin bude totiž výjimečně zpřístupněna nejvyšší oficiální rozhledna v České republice, která se nachází na severní podpůrné věži kotelny Nového zdroje v Elektrárně Ledvice.

Z výšky 140 metrů tak bude možné spatřit z ptačí perspektivy nejen nasvícený elektrárenský provoz, ale v případě dobrých povětrnostních podmínek také světla většiny měst a obcí v Krušnohoří a Českém středohoří. Vstup je pochopitelně zdarma. Je ovšem nutné objednat se předem!

Samozřejmostí budou i prohlídky samotného informačního centra s interaktivními prvky. V případě výstupu na rozhlednu musí mít každý pevnou uzavřenou obuv. Děti starší šesti let se nahoru dostanou pouze v doprovodu dospělé osoby. Mladší pak mohou na „své dospěláky“ počkat v suterénu infocentra a užít si tak hrátek s permoníky či se blíže hravou formou seznámit s obnovitelnými zdroji a využitím energie. Pochopitelně musí na ně dohlédnout někdo z jejich dospělého doprovodu.

Zájemci o prohlídku a hlavně výstup na nejvyšší rozhlednu v ČR v podvečerním čase se musí předem zaregistrovat na telefonním čísle 411 102 313, případně e-mailem na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.. Kapacita jedné exkurze je 10 osob. Exkurze budou probíhat každou hodinu od 16 do 20 hodin a v případě většího zájmu po půlhodině. Více informací rovněž na www.cez.cz/ledvice.

Infocentrum Elektrárny Ledvice je zaměřené na klasickou energetiku a je jediné svého druhu v ČR. Tematicky doplňuje ostatní infocentra Skupiny ČEZ věnující se jaderné energetice a obnovitelným zdrojům. Nabízí tři patra nabitá zážitky a poznáním, tedy interaktivní expozici plnou virtuálních prvků a audiovizuálních technologií, díky jimž každý pozná, jak taková elektrárna vlastně funguje. Součástí prohlídky je právě i možnost (po předchozí rezervaci) výstupu na rozhlednu s prosklenou vyhlídkou (ve finále tak měří 144 m) a přístupným ochozem. Všem se tak naskytne neopakovatelný výhled na okolní krajinu, neboť se totiž ocitnou na střeše nejvyšší průmyslové stavby v Česku.

Informační centrum klasické energetiky Skupiny ČEZ v Elektrárně Ledvice má za sebou třináct let své existence a za tu dobu si do něj našly cestu tisíce vyznavačů industriální turistiky, školní exkurze z toho nevyjímaje, a to jak z Česka, tak i ze zahraničí. V polovině letošního listopadu zde přivítali již návštěvníka s pořadovým číslem 60 000.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru