NOVINKA: Kelleyho dílna na hradě Hněvín má svoji virtuální prohlídku. Najděte v ní ukrytou knihu a soutěžte!
Kelley v hradním vězení. Foto: Oldřich Hájek
Výlety

Most - Město Most představuje virtuální prohlídku Dílny magistra Edwarda Kelleyho na hradě Hněvín. Jde o zážitkovou expozici pro malé i velké nabízející několik interaktivních zastavení.

Cílem virtuální prohlídky ZDE je přiblížit turistům místo s tajemnou atmosférou a ukázat jim, co mohou při své návštěvě města Mostu také vidět a zažít. Digitální kopie Kelleyho alchymistické dílny obsahuje několik videí, která přibližují jednotlivé exponáty.

Dvorní alchymista císaře Rudolfa II byl na Hněvíně vězněm od roku 1596. O rok později zde zemřel po nezdařeném útěku z hradního žaláře. Tato scéna je také pravidelně připomínána při historických slavnostech, které se na hradě konají vždy v červnu.

Virtuální prohlídka

Pověst praví, že před svou smrtí Kelley proklel hrad Hněvín i město samotné – mimochodem i toto se dozvíte u jednoho ze zastavení ZDE v alchymistické dílně a sami můžete nechat město zmizet. S nadsázkou dnes můžeme říct, že se kletba vyplnila. Staré město Most bylo zbořeno kvůli těžbě hnědého uhlí v minulém století.

Aktuální otevírací dobu expozice si můžete prohlédnout na webu mosteckého infocentra ZDE.

SOUTĚŽ

Do 15. července 2021 se můžete zúčastnit soutěže o tři knihy MOST, které jsou plné nádherných fotografií města. Vydalo ji FOTO STUDIO H s.r.o. ve spolupráci s městem Most a Státním okresním archivem Most. Ve virtuální prohlídce je na dvou místech kniha ukryta. Napište nám do 15. července 2021 na e-mail Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., kde jste knihu objevili. Připojte také svůj telefon, abyste se v případě vítězství dohodli na předání výhry v mosteckém infocentrum.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru