VIDEO: Objevte Botanickou zahradu v Teplicích! Ukážeme vám i návštěvníkům utajené prostory
Jedna z expozic ve velkém skleníku v Botanické zahradě. Foto: Oldřich Hájek
Výlety

Teplice - Venkovní prostory botanické zahrady jsou otevřeny už přibližně měsíc. Od pondělí 24. května mohou lidé na individuální prohlídky i do vnitřních prostor.

Teplická botanická je doslova oázou klidu v městském prostředí. Je skvělým místem pro všechny generace. Čerpat zde můžete spoustu inspirace i pro své zahrádky a domovy.

Na léto v zahradě chystají spoustu akcí. Plánují se koncerty a pokud to umožní protiepidemická opatření, chystají se i komentované prohlídky.

„Určitě bych sem návštěvníky pozval na příjemně strávený čas v hezkém prostředí. Mohou si vychutnat skvělou kávu, výborný zákusek a projít se po expozicích, kde se člověk trochu odpoutá od dnešního světa,“ říká ředitel botanické Petr Šíla.

https://www.youtube.com/watch?v=U8T17rsH2yo

Novinkou v Botanické zahradě je třeba nový informační systém, který instalovali v prosinci. „Zároveň chystáme otevření nového skalničkového skleníku, což je taková atypická stavba v České republice. V žádné jiné botanické zahradě toto nenajdete. A když k nám někdo dorazí za čtrnáct dní, tak už uvidí nový informační systém i ve venkovní expozici a bude moci využít i bezplatné internetové připojení po celé zahradě,“ dodal Petr Šíla.

Botanickou zahradu v Teplicích najdete v blízkosti lázeňského parku a v sousedství Písečného vrchu a Janáčkových sadů. Pokud si plánujete výlet na některé se zajímavých míst Ústeckého kraje, přidejte si ji do svého itineráře. Určitě se sem budete rádi vracet.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru