Turistické linky v Českém středohoří zahájily sezonu! Nesmíte ale přejet okres
Jezdí i Švestková dráha, která je však již celoroční linkou. Foto: Oldřich Hájek
Výlety

Ústecký kraj - V pátek 2. dubna zahájily turistické linky Dopravy Ústeckého kraje sezónu 2021. U všech linek je nutné dodržovat platná protiepidemická opatření, a to včetně nepřekračovaní hranic okresu.

V Českém středohoří začaly na Velký pátek 2. dubna 2021 jezdit turistické vláčky. Konkrétně se jedná o Zubrnickou museální železnici, Podřipský motoráček a Oparenský expres. Jezdí i Švestková dráha, která je však již celoroční linkou.

Novou plavební sezónu začne i jedna lodní linka. A to linka s označením T91 (dříve 901). Ta vyplouvá z Ústí nad Labem a pluje přes Vaňov, Dolní Zálezly, Libochovany, Velké Žernoseky a Lovosice do královského města Litoměřice. Druhá lodní linka, s označení T92 (dříve 902) zahájí sezónu až po zmírnění protiepidemických opatření.

A kdy a kam turistické linky jedou? Jízdní řády a bližší informace najdete u jednotlivých linek:

Sezónu 2021 zahajuje i jeden přívoz v České středohoří a to konrétně přívoz Nučničky - Nučnice. Ten je možné využít i s kolem při cyklovýletě po Labské stezce. Bližší info zde. Na Labské stezce v Ústeckém kraji je pak denně od 8 do 15 hodin v provozu, také přívoz v Dolním Žlebu. Ostatní přívozy zahájí sezónu během dubna, až se zmírní protiepidemická opatření.

Doprava Ústeckého kraje si pro letošní rok připravila jednu novinku, a tou je mobilní aplikace DÚKapka, kterou může využít pro nákup jízdenek.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru