VIDEO: Takhle v minulosti trpěli lidé! Podívejte se na historii mučení v kobkách tohoto hradu
Historie práva útrpného na hradě Loket. Foto: Oldřich Hájek
Výlety

Loket - Právo útrpné je spojeno s nejtemnější dobou lidských dějin. Sestupte do ponurých vězeňských kobek, kde se středověká muka odehrávají dodnes. Přinášíme vám neobvyklý tip na výlet. A když už pojedete do Lokte, nevynechejte kromě hradu procházku malebným městečkem.

Poznejte hrad Loket a jeho impozantní prostory, kde se snoubí kouzelná starobylost s krásou raného středověku. Hrad Loket je prodchnut historií, kde i příznivci tajemných příběhů si přijdou na své.
Vžijte se do kůže nebožáků, na kterých je vykonáváno středověké právo. Jedinečnou podívanou v podání pohyblivých figurín dokreslují mrazivé výkřiky a sténání trestanců. Ale nejen mučírny, u kterých je varování pro slabé povahy, jsou tahákem loketského hradu.

https://www.youtube.com/watch?v=DgXBvaUpPc4

V markrabství hradu jsou umístěny exponáty z navrácených loketských sbírek. Pokochat se můžete nábytkem z třech předchozích staletí, starou loketskou lékárnou, dřevěnými sochami a plastikami.
Na stejném místě je vedle vzácných minerálů k vidění také legendární loketský meteorit, o který se zajímal i sám Johann Wolfgang Goethe. Jde o pozůstatek největšího známého meteoritu, který dopadl na území nynější České republiky a který dostal jméno Zakletý purkrabí.

Návštěvníky zaujme rozmanitá expozice historických zbraní, chladných i palných. Součástí výstavy je také široká ukázka staré vojenské výstroje a přilbic.

Kamenný královský hrad Loket, je více než 800 let staré sídlo, tyčící se na žulovém masívu, který obtéká řeka Ohře. Byl založen pravděpodobně jako pohraniční pevnost. Z jeho věže se můžete podívat do údolí i na historické městečko.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru