Zkuste výlet pro třídu do Krušných hor ušitý na míru! Poznávejte atraktivní místa
Nový rybník v Krušných horách. Ilustrační foto
Výlety

Ústecký kraj - Svazek obcí v regionu Krušných hor za finanční podpory Ústeckého kraje připravil pro žáky základních škol Ústeckého kraje výlety do Krušných hor šité na míru aktuálně probírané látce v hodinách zeměpisu, přírodopisu i dějepisu.

Výlety děti zavedou na atraktivní místa v Krušných horách, zároveň se poučí o historii Krušných hor, o průmyslu, floře a fauně či o tom, jak v Krušných horách putuje voda.

Učitelům postačí, když budou kontaktovat Svazek obcí v regionu Krušných hor (SORKH) na mailové adrese Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. a jeden z výletů pro třídu objednají. Zdarma dostanou pro každého žáka pracovní list a plán výletu. Objednat také mohou dopravu za aktuální cenu dopravců v regionu, nebo si dopravu mohou zajistit prostřednictvím dopravců, jejichž služby využívá škola.

Výlet může probíhat pouze podle plánu, nebo si mohou učitelé doobjednat u partnera projektu Offroadsafari profesionálního průvodce.

Na projektu se Svazkem obcí v regionu Krušných hor spolupracuje Destinační agentura Krušné hory a velcí zaměstnavatelé v regionu, jako je Severní energetická, Unipetrol, Severočeské doly a Celio.

0701krusnehorylogo

Pracovní listy jsou k dispozici v osmi variantách. Na téma Cesta vody v Krušných horách, Historie Krušných hor, Flora a fauna Krušných hor a Průmysl Krušných hor pro první i druhý stupeň základních škol. Pro učitele je k dispozici správné řešení pracovních listů.

„Chceme pozvat děti z celého kraje do Krušných hor. Ukázat jim, čím jsou naše hory zajímavé a jak jsou krásné. Zároveň chceme, aby děti region dobře poznaly a výlet měl smysl i pro prohloubení učiva základních škol o regionu, kde děti žijí. Zejména v případě tématu Průmysl Krušných hor spolupracujeme se zaměstnavateli v regionu, kteří projekt nejen podpořili, ale také nabízí základním školám tematické exkurze ve svých provozech,“ uvedl předseda SORKH David Kádner.

V rámci projektu Poznávejte Krušné hory se konaly dva poznávací výlety českých a německých turistů na obě strany hranic v Krušných horách a obnoveno bylo značení Krušnohorského autookruhu, který provází turisty po Krušných horách a obcích SORKH.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru