Klášterec nad Ohří – Porcelánka Thun 1794 otevřela novou expozici v porcelánce v Klášterci nad Ohří. Ústředním motivem navrženého interiéru mladých architektů Borise Klimka a Lenky Damové jsou výjevy z filmu Holky z porcelánu.

Film se natáčel právě v prostorách klášterecké porcelánky v roce 1974. Prostor je členěný do několika výrazných zón, které s lehkou nadsázkou a melancholií připomínají záběry z filmu, jež mimo jiné zachycují práci v porcelánce.

Celý projekt mohl vzniknout i díky finančnímu přispění Ústeckého kraje a města Klášterec nad Ohří. Expozice by měla být pro veřejnost otevřena v druhé polovině listopadu 2018.

Thun 1794 v příštím roce plánuje rekonstrukci kantýny v retro stylu, porcelánovou školičku pro děti a také možnost vstupu návštěvníků přímo do provozu porcelánky. Další snímky z ezpozice najdete zde.

1011thun2

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru