Úštěk - Konec října je každoročně spojen s podzimními prázdninami, což je báječná příležitost vyrazit na výlet. Kam? No přece na Úštěk, kde bude opět celodenně otevřené Muzeum čertů se svými pekelnými sklepy. Od čtvrtka až do neděle se můžete opět těšit na Vaši oblíbenou Mefistu.

V sobotu se můžete těšit i na živé čertice, které vás pobaví, poškádlí a za vaši odvahu i odmění pekelnou sazičkou pro štěstí. V sobotu se navíc koná již tradiční historický jarmark, což je o důvod víc, vyrazit právě na Úštěk.

Muzeum čertů v Úštěku je představením života čertů v jejich světě pekelné zábavy a čertovské magie obklopené vroucí atmosférou jejich přátelské čertí povahy. Svým zaměřením je naprostým unikátem v celé střední Evropě. Naleznete je v úštěcké Pikartské věži a sousedním gotickém sklepení, opravdovém domově českých čertů.

Hlavní myšlenka Muzea čertů v Úštěku vychází z podloženého faktu o skutečných českých čertech, kteří se na rozdíl od jejich smyšlených kolegů vyznačují srdečnou povahou, veselou myslí a smyslem pro spravedlnost. Posláním českého čerta je šířit lásku, humor a očišťovat svět lidí od nekalých úmyslů. Před českým čertem tedy nemusíte varovat své neposedné děti, o které ve světě pekelníků není zájem. Máte-li však doma půvabnou manželku nebo charismatického manžela, mějte se před nimi na pozoru!

Dále k vidění expozice dřevěných soch z autorské dílny řezbářů Věry a Jaroslava Stejných, precizní grafiky a ilustrace čertů z pera Karla Franty, pohyblivý čertí svět (takzvaný "Peklém"), obraz Poslední večeře stylizované v čertí verzi a řadu dětských výtvarných děl inspirovaných slavnými čertovskými pohádkami.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru