Vydejte se na nejstarší středoevropskou rozhlednu - Novogotický templ na zámku Krásný Dvůr
Foto: NPÚ
Výlety

Krásný Dvůr - Slavnostní otevření Novogotického templu se uskutečnilo už v květnu za přítomnosti velvyslankyně Norského království v České republice Siri Ellen Sletner, generální ředitelky Národního památkového ústavu Nadi Goryczkové a dalších čestných hostů. Po třech letech stavebních a restaurátorských prací se tak Novogotický templ otevřel návštěvníkům.

Díky projektu celkové obnovy se Novogotickému templu, jehož výstavba započala roku 1793, navrátila jeho původní podoba. V interiéru vznikla výstava Krajinářské parky a zahrady a restaurována byla i pískovcová socha polního maršála Karla Filipa Schwarzenberga z roku 1847.

Cílem celého projektu byla příkladná obnova vzácné památky a její zpřístupnění veřejnosti. Součástí projektu obnovy jsou i vzdělávací programy a aktivity pro děti a mládež, od předškoláků až po studenty středních škol, se zvláštním modulem pro klienty sociálních zařízení. V novodobé historii byla památka kvůli havarijnímu stavu pro veřejnost uzavřena.

Otevírací doba pro veřejnost je od července do srpna od 9 do 17 hodin, od září do října od 9 do 16 hodin. 1. listopadu se památka opět uzavře. Rezervace výstupu na rozhlednu je možná na e-mailu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. a na telefonu +420 778 757 607. Z bezpečnostních důvodů je vstup na vyhlídku po skupinách šesti osob na 45 minut. Za špatného počasí je výstup na rozhlednu uzavřen. Aktuální informace návštěvníci naleznou na webu zámku Krásný Dvůr www.krasny-dvur.cz.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru